onsdag, desember 28, 2005

Å legge fundamentet

Først må du bli født på ny. Og når du så har blitt født på ny, har du tro; du tror Ordet. Inntil du blir født på ny vil du argumentere mot det.

Hvis du bare har en religiøs helling, og du har litt menneskelig kunnskap om at du burde gjøre det rette, vil du aldri være i stand til å komme til enighet med Guds Ord. Aldri. Du er nødt til å bli født på ny; og [når du er] født på ny, produserer det tro.

Nå kan du vokse
Så, etter at du har fått tro, dette akkurat her [se pyramiden til venstre -Red.]: T-R-O, tro, da er du i posisjon til å vokse.

Mange av dere går opp til alteret og ber og sier, "Herre, tilgi meg," og en veldig opplevelse av helliggjørelse kommer over dere, og dere har en herlig stund der oppe ved alteret og roper. Du går tilbake og sier, "Velsignet være Herren, jeg har det." Nei, du bare begynte et sted hvor du kan vokse. Du har ikke gjort noen ting ennå. Ser du? Det eneste du har gjort er å legge fundamentet.

Tro er fundamentet
Nå, du skal bygge et hus, og du bygger grunnmuren og sier, "Du verden, nå har jeg det!" Ser du? Du har fundementet å bygge huset ditt på. Nå må du bygge huset. Her kommer det inn det som vi vil snakke om denne morgen. Okey. Et hus, fundamentet legges først.

Hva er kristendommens fundament? Tro på Guds Ord. Det er ditt fundament. Da begynner du å vokse. Da begynner du. Du begynner å legge til dette fundamentet.

WMB ("En Fullkommen Manns Skikkelse" - 1962)
Bibellesning: 2.Peter 1:5

fredag, desember 23, 2005

Tolkningen av Ordet

Jesus på Hans tid, hvem var Han? Akkurat slik som profetene på deres tid. Hver og en av dem var tolkningen av Guds Ord for den tiden.

Moses var tolkningen av Guds Ord. Gud sa, "Jeg vil sende [deg] ned dit og Jeg vil utfri dem. Jeg sender deg ned med Mitt Ord. Jeg vil gjøre store tegn og under." Han gjorde det. Maria, hun var tolkningen av Guds Ord, "En jomfru skal bli med barn." Det var tolkningen av Guds Ord.

Ikke hva de forventet
Her kommer Jesus på scenen, profetenes Gud. Og her var de så organisert, og diskriminerende, og i en slik tilstand at de ikke en gang gjenkjente Ham. Han kom ikke på den måten de trodde Han skulle komme. De tenkte at Gud ville dra i en liten spake her og la himlenes korridorer komme ned, og Han ville gå ned og si, "Kaifas, Guds yppersteprest, Jeg er ankommet."

Jesus, Ordet
Men Han hadde en baby i en krybbe, langt der nede med halmen og møkka i stallen, en liten baby svøpt i et linklede og lagt i en krybbe: hadde ingen utdanning. Se hvordan Han korrigerte verden. Og Han var Ordet. Han er Ordet. Han forblir den samme i går, i dag, og til evig tid.

WMB ("Den identifiserte Kristus for alle tider" - 1964)

Jeg ønsker deg en god jul, og en velsignet tid med din familie, venner OG med Herren. Kanskje vil du be denne bønnen sammen med meg, "Herre, la meg fokusere på Deg og ikke glemme Deg i all denne feiringen... når alt kommer til alt er det jo Deg vi feirer. Takk, Herre, for at Du kom inn i denne mørke verden og døde i stedet for meg. Jeg tar imot denne underfulle nåde, og ønsker å leve for Deg, og være tolkningen av Ordet for min tid. La det skje med meg ifølge Ditt Ord! Amen."

lørdag, desember 17, 2005

La den Hellige Ånd få virke

Problemet med folk i dag er at de som har den Hellige Ånd rett og slett ikke vet hva de skal gjøre med Den. De blåser alt sammen ut i "steam" i stedet for å la Den få arbeide for Herren. De roper Den ut, og priser Den ut. Det er helt i orden, men la Den få virke. La Den virke for Herren.

Slik som Benjamin Franklin, da han fanget elektrisiteten, begynte han å rope, "Jeg har den. Jeg har den." Men bare å si at han hadde den fordi han følte den... Han hadde den, men den ville aldri gjøre noen nytte inntil han satte den i virksomhet. Se hva som skjer...

La den Hellige Ånd få virke
Den Hellige Ånd vil opplyse verden med Evangeliet slik som elektrisiteten gjorde, hvis vi kan la Den få virke. Men du må la den Hellige Ånd få virke.

Folk ønsker å bli underholdt
Folk i dag blir underholdt. Hvis du legger merke til det på plattformen og forskjellige steder overalt -- ikke bare her, men hvor som helst -- folk kommer innom og de forventer... De har hatt for mye av denne høytrykks, "Latter Day" [Karismatisk bevegelse -Red.], guddommelig helbredelseskampanjene. Det er nøyaktig slik det er. Folk sier, "Jeg har det i hånden. Wow. Kjenner du det? Kan du føle det? Føler du det?" Nei, du føler det ikke. Kanskje følte du det i hånden din, men det er alt du følte. Det stemmer.

Det er TRO fremfor følelser!
Jesus sa aldri, "Følte dere det?" Han sa, "Trodde dere det?" Forstår dere? Ikke "Følte dere det?", men "Tror dere det?" Tro er ikke å føle; tro er noe som du ikke føler; du har ingen sanser som vil erklære den, bare den sjette sansen, den troen som vet det. Du kan ikke føle, smake, lukte eller høre den; men du vet det. Fordi Jesus sa det; det avgjør saken.

Hollywood Evangelisme
Hvis jeg kunne tale et budskap en gang som ville ryste folket bort fra all denne Hollywood evangelismen og få dem tilbake til Biblen, til SÅ SIER HERREN, så ville noe skje. Og det er hva jeg har lengtet etter å se. Vi har hatt en rystelse her i Tempelet [Angelus Temple, menigheten tilhører "International Church of the Foursquare Gospel", en retning innen Pinsen som ble startet av Aimee Semple McPherson -Red.] Men jeg hadde likt å sett en vekkelse i Tempelet.

Vi trenger en vekkelse
En vekkelse er ikke å bringe inn nye medlemmer, en vekkelse er å gjenopplive hva du allerede har. Det er hva vi trenger, en vekkelse.

Har du noen gang sett sjøen ha en vekkelse? Javisst. Når den begynner å sprette og hoppe, og bølgene slår, så er det ikke en dråpe mer vann i den enn det var da den var helt stille. Men den har en vekkelse, og kaster all søpla opp på stranda. Det er hva den gjør. Og det er hva menigheten trenger i kveld, en vekkelse for å kaste all nonsens ut av den, og kaste det på stranda, så de kan komme tilbake til Evangeliets solide grunnvoll.

Vi trenger Kristi gyldne karakter
Det er hva Bibelen sier, "Kom og kjøp av meg, gull -- rent gull, prøvd i ilden." De gamle gullsmedene pleide å ta gullet og hamre det, og de ville hamre det gullet, og snu det, og hamre det, og slå alt slagget ut av det inntil han som hamret kunne se speilbildet sitt i det. Da visste han at han hadde fått ut slagget.

Bruden gjør SEG SELV rede
Og det er måten Gud tar den Hellige Ånd på, og tar den kristne og Menigheten, og hamrer dem med Evangeliet, fram og tilbake og fram og tilbake, inntil de gjenspeiler Jesus. Den Hellige Ånd kan se Jesu gjerninger foregå i Menigheten, og at ting begynner å gå bra. Men det er for mye slagg i Menigheten i dag. For mye. De er fine mennesker, de beste i verden, kremen. Men Menigheten trenger å gjøre Seg Selv rede. Gjør dere klare. Bibelen sier, "Bruden har gjort Seg Selv rede."

WMB ("El Shaddai" - Los Angeles, CA - 16. April, 1959)

lørdag, desember 10, 2005

Bekjenn positivt - det lønner seg!

Folk sier, "Vel, jeg er svak; troen min er ikke mye; Jeg er ingen særlig god kristen." Det er akkurat hva djevelen ønsker at du skal si. Du snakker bare språket hans da. Forstår du? Du må aldri si det.

Aldri la ditt vitnesbyrd bli negativt; la det være positivt hele tiden. "Jeg er frelst. Jeg har Gud i mitt hjerte. Jeg tror Ham av hele mitt hjerte." Tror du på guddommelig helbredelse? "Med hele mitt hjerte."

Ikke tillat negative tanker
La ditt vitnesbyrd og dine tanker stadig være... Aldri tillat en negativ tanke å komme inn i ditt sinn hvis du kan greie det. Når de begynner å komme, ikke underhold dem. "Vel," sier du, "Jeg kan ikke hindre tankene i å komme." Vel, det blir slik som med bonden som sa at han ikke kunne hindre fuglene i å fly over stedet hans, men han kunne sannelig hindre dem i å hekke der.

Ikke underhold negative tanker
Så det er en god ting. Forstår du? Du kan ikke hjelpe for at tankene kommer, men ikke underhold dem; bare send dem videre. "Nei. Jesus Kristus er min Frelser; alle ting er mine ved Gud. Og jeg vil beholde dem. Jeg vil vitne om dem."

Bekjenn hva Gud sier
Og Gud kan bare velsigne deg når du bekjenner at Han har gjort det for deg. Han er Yppersteprest på vår bekjennelse. Stemmer det? Hebreerne 3. Han sa at Han er Ypperstepresten på vår bekjennelse. Han kan bare gjøre det for oss hvis vi aksepterer det, og tror det, og bekjenner det.

WMB ("Lov" - 1955)

onsdag, desember 07, 2005

Se På Kristus

Uansett hvilken vei vinder blåser, ser vi fremdeles mot Golgata, om det er motstand eller hva enn det er, er vi likevel fokusert på Golgata. Det er den sanne troende. Og da kastes vi ikke omkring av et hvert lærdoms vær, og dette kommer inn, og det kommer inn, og dette skjer; vi har bare denne ene pilotkursen som er rett mot Golgata.

Ikke driv omkring
Jeg tror at det var det Gud mente da Han talte gjennom Judas der borte og sa, "Vannløse skyer, villfarende stjerner..." som bare vandrer rundt omkring. Det er ikke rett; vi skulle ikke gjøre det. Når en kristen først er født inn i Guds Kongerike er hans hengivenhet, hans liv, alt fokusert rett på Kristus. Og hvis han er av den intelligente typen, hvis du ikke passer på så vil han legge alt over på utdanning og bli virkelig kald, formell og likegyldig, og alt mulig, noe teologi, eller en veldig tolkning av greske ord.

Felle nr.1: Formalitet og intellektualitet
Jeg møtte en mann her for en tid siden, og han sa, "Billy, jeg har nettop lært et bestemt gresk ord. Jeg vært på det i fem år, og forsøkt å lære den virkelige betydningen av dette greske ordet. Åh, da jeg fant det var det en velsignelse."
Jeg sa, "Har du brukt fem år på å lære ett gresk ord?"
"Ja."
Jeg sa, "På de fem årene, ved Guds nåde, har jeg vunnet en halv million sjeler til Kristus uten å kunne noen greske ord."

Det er ikke hva du kjenner til; det er Hvem du kjenner: Å kjenne Ham er Liv. Og vi bruker så mye tid på de tingene som er dårskap. Jeg mener ikke dårskap, men at det ikke gjør oss noe godt... Når du vet, hva godt gjør det deg? Ingenting. Så du skulle kanskje heller bare kjenne Ham.

Felle nr.2: Følelser og Fanatisme
Og så, dersom denne personen som er fokusert på Kristus er litt nervøs eller emosjonell, hvis du ikke passer på det mennesket, vil han drive over til denne siden inn i fanatisme. Og hvor enn vinden blåser, dit går han. Hvor enn det lyder noe støy, så vil han gå etter det.

Men du ønsker ikke det slik. Den ene er like feil som den andre er. Men vi ønsker å være fokusert - Kristus og det alene. Se på Guds Lam. Se og lev.

WMB ("Far, timen er kommet" - 1956)

mandag, desember 05, 2005

Troen Overser Symptomer

Problemet i menigheten i dag er at vi kommer med håp i stedet for tro. Troen er positiv. Troen trenger ingen oppkvikker; troen vet hva den snakker om. Troen er sterk. Troen har hår på brystet; den taler og resten av dem tier stille. Symptomene kan ikke en gang tale i det hele tatt når ekte, gudelig tro taler. Den har gulvet. Den vet hvor den er. Den har hatt en opplevelse.

Jona hadde nok av symptomer
Når jeg hører folk snakke om sine symptomer, tenker jeg på Jona. Hvis det var en mann som hadde rett til å klage over symptomer så var det Jona. Vi tror kanskje at han falt fra fordi han var ute av Guds vilje da han sviktet i å gjøre det som Gud befalte ham å gjøre. Og så hadde han hendene sine bundet bak seg; han var i fiskens buk, og ute i det stormfulle havet med en stor tornado over det, i buken til en hval med sjøgress rundt halsen og oppkast. Og hvis han så denne veien så var det hvalbuk. Alle steder han så var det hvalbuk. Du snakker om symptomer, han hadde dem. Det er ingen her i kveld i den tilstanden.

Jona trodde på bønnens makt
Men se hva den karen gjorde. Vi tror at han var frafallen og så ut av Guds vilje, og at vi er fullkomment i Hans vilje. Og i den tilstanden sa han, "De er tomme avguder. Jeg vil ikke en gang se på dem. Men jeg skal atter skue opp til Ditt hellige tempel." For han visste at da Solomo innviet tempelet og ba denne bønnen til Gud, "Hvis Ditt folk er i vanskelighet noe sted og vil se mot dette hellige tempelet, så hør deres bønner, Herre, og utfri dem..."

Vi skulle se bort fra symptomene
Og han trodde på Salomos bønn og et tempel som var bygget av mennesker. Og under de symptomene og omstendighetene, hvis han kunne tro Salomos bønn, og et tempel som hadde blitt gjort av menn, hva burde vi i kveld under disse omstendighetene, ikke se mot et tempel gjort med hender eller en jordisk mann som ba, men mot Guds Egen trone hvor Jesus står ved Hans høyre hånd med Sitt eget Blod og gjør mellommannstjeneste på vår bekjennelse, når Han døde for den hensikten. Vi skulle se bort fra våre symptomer og kalle de ting som er som om de ikke er. Gud gav løftet.

Tro Gud - Forvent store ting!
Og se hva Gud gjorde for den profeten under de foholdene. Han holdt ham i live i tre dager. Nå vet vi at menneskene i Ninive tilba avguder. Og deres havgud var hvalen. Og alle fiskerne langs strendene, og her kommer hvalen svømmende rett mot land og spytter profeten ut på stranden: guden gav profeten. Sannelig ville de høre det.

Og som han gikk gjennom byen og forkynte, omvendte folk som ikke visste forskjell på høyre og venstre hånd seg og kledde dyrene sine i sekk og aske. Og Jesus henviste til det, at folket i Ninive omvendte seg ved Jonas forkynnelse, og Han sa, "En større enn Jona er her." Og de kalte Ham Beelsebub.

WMB ("Vantroens synd" - 1958)

lørdag, desember 03, 2005

Kom sammen med de troende

Gud vil gi deg den Hellige Ånd. Han vil gi Den til deg, fordi du spurte om Den; du ønsker å overgi deg. Og hvis du gjorde det, skal jeg fortelle deg hva jeg vil at du skal gjøre.

Jeg vil at du skal finne en god menighet som tror på dåpen i den Hellige Ånd; gå der. Gå der. Og hvis du er i den typen menighet, gå til din pastor, og si til ham, "Jeg løftet mine hender her om kvelden på et lite møte."

Du trenger ikke en gang fortelle hvor det var. Si, "Jeg løftet mine hender; Jeg vil at du skal be med meg, pastor. Jeg søker dåpen i den Hellige Ånd. Jeg vil ha Den. Jeg må ha Den. Jeg må ha Den for å leve. Jeg bare må ha Den. Jeg har sett Lyset." Åh, må Gud gi deg Den. Vil du gjøre det nå?

WMB (Vi har sett Hans stjerne, 1963)