lørdag, desember 17, 2005

La den Hellige Ånd få virke

Problemet med folk i dag er at de som har den Hellige Ånd rett og slett ikke vet hva de skal gjøre med Den. De blåser alt sammen ut i "steam" i stedet for å la Den få arbeide for Herren. De roper Den ut, og priser Den ut. Det er helt i orden, men la Den få virke. La Den virke for Herren.

Slik som Benjamin Franklin, da han fanget elektrisiteten, begynte han å rope, "Jeg har den. Jeg har den." Men bare å si at han hadde den fordi han følte den... Han hadde den, men den ville aldri gjøre noen nytte inntil han satte den i virksomhet. Se hva som skjer...

La den Hellige Ånd få virke
Den Hellige Ånd vil opplyse verden med Evangeliet slik som elektrisiteten gjorde, hvis vi kan la Den få virke. Men du må la den Hellige Ånd få virke.

Folk ønsker å bli underholdt
Folk i dag blir underholdt. Hvis du legger merke til det på plattformen og forskjellige steder overalt -- ikke bare her, men hvor som helst -- folk kommer innom og de forventer... De har hatt for mye av denne høytrykks, "Latter Day" [Karismatisk bevegelse -Red.], guddommelig helbredelseskampanjene. Det er nøyaktig slik det er. Folk sier, "Jeg har det i hånden. Wow. Kjenner du det? Kan du føle det? Føler du det?" Nei, du føler det ikke. Kanskje følte du det i hånden din, men det er alt du følte. Det stemmer.

Det er TRO fremfor følelser!
Jesus sa aldri, "Følte dere det?" Han sa, "Trodde dere det?" Forstår dere? Ikke "Følte dere det?", men "Tror dere det?" Tro er ikke å føle; tro er noe som du ikke føler; du har ingen sanser som vil erklære den, bare den sjette sansen, den troen som vet det. Du kan ikke føle, smake, lukte eller høre den; men du vet det. Fordi Jesus sa det; det avgjør saken.

Hollywood Evangelisme
Hvis jeg kunne tale et budskap en gang som ville ryste folket bort fra all denne Hollywood evangelismen og få dem tilbake til Biblen, til SÅ SIER HERREN, så ville noe skje. Og det er hva jeg har lengtet etter å se. Vi har hatt en rystelse her i Tempelet [Angelus Temple, menigheten tilhører "International Church of the Foursquare Gospel", en retning innen Pinsen som ble startet av Aimee Semple McPherson -Red.] Men jeg hadde likt å sett en vekkelse i Tempelet.

Vi trenger en vekkelse
En vekkelse er ikke å bringe inn nye medlemmer, en vekkelse er å gjenopplive hva du allerede har. Det er hva vi trenger, en vekkelse.

Har du noen gang sett sjøen ha en vekkelse? Javisst. Når den begynner å sprette og hoppe, og bølgene slår, så er det ikke en dråpe mer vann i den enn det var da den var helt stille. Men den har en vekkelse, og kaster all søpla opp på stranda. Det er hva den gjør. Og det er hva menigheten trenger i kveld, en vekkelse for å kaste all nonsens ut av den, og kaste det på stranda, så de kan komme tilbake til Evangeliets solide grunnvoll.

Vi trenger Kristi gyldne karakter
Det er hva Bibelen sier, "Kom og kjøp av meg, gull -- rent gull, prøvd i ilden." De gamle gullsmedene pleide å ta gullet og hamre det, og de ville hamre det gullet, og snu det, og hamre det, og slå alt slagget ut av det inntil han som hamret kunne se speilbildet sitt i det. Da visste han at han hadde fått ut slagget.

Bruden gjør SEG SELV rede
Og det er måten Gud tar den Hellige Ånd på, og tar den kristne og Menigheten, og hamrer dem med Evangeliet, fram og tilbake og fram og tilbake, inntil de gjenspeiler Jesus. Den Hellige Ånd kan se Jesu gjerninger foregå i Menigheten, og at ting begynner å gå bra. Men det er for mye slagg i Menigheten i dag. For mye. De er fine mennesker, de beste i verden, kremen. Men Menigheten trenger å gjøre Seg Selv rede. Gjør dere klare. Bibelen sier, "Bruden har gjort Seg Selv rede."

WMB ("El Shaddai" - Los Angeles, CA - 16. April, 1959)