lørdag, november 19, 2005

Hvordan blir du født på ny?

William Marrion Branham forklarer i den følgende uttalelsen hva han tror utgjør den NYE FØDSEL: Rettferdiggjørelse (vann), helliggjørelse (blod) og dåpen i den Hellige Ånd (ånd). Dette er mysteriet som Jesus talte til Nikodemus om. Så hvordan kan et menneske bli født på ny?

Rettferdiggjørelse
Vi tror på rettferdiggjørelse ved tro, Romerne 5:1. Vi tror, at etter at en person har blitt rettferdiggjort ved tro, så har han fred med Herren Jesus Kristus. Men det er mulig at den samme personen kan ha uvaner slik som drikking, røyking og at han gjør ting han ikke burde, skitne og kjødelige uvaner.

Helliggjørelse
Videre tror vi at Jesu Kristi Blod helliggjør denne personen for Herrens tjeneste. Vi tror på helliggjørelse ifølge Hebreerne 13:12 og 13, "Derfor led også Jesus utenfor porten, for å hellige folket ved sitt eget blod." Og vi tror at helliggjørelse læres om i det Nye Testamentet, og er ment for de troende gjennom den nytestamentlige tidsalderen som vi nå lever i. Og vi tror også at etter at personen har blitt helliggjort, så har urene vaner forlatt personen.

Dåpen i den Hellige Ånd
Han tror på Herren Jesus Kristus og hans uvaner er borte; vi tror at han da er en kandidat for dåpen i den Hellige Ånd, som kommer som en fylling av den troende.

WMB (Menighetsorden, 1958)