fredag, september 30, 2005

Hvordan tilgi og glemme

Jeg fant dette og tenkte at det ville være til velsignelse for deg. Spesielt hvis du har opplevd å bli såret i fortiden. Vi har en Frelser som er større enn alle våre såre minner, og som ble såret mer enn vi kan forestille oss...for våre overtredelser...bare for oss! Her er teksten som jeg vil du skal lese:

Roy L. Smith sier at kunsten å tilgi er en åndelige egenskap enhver kristen skulle utvikle. Fordi dette er så vanskelig å praktisere, foreslår han følgende:

1) Begynn med å forsikre deg selv om at sammenlignet med Kristi lidelser har du ikke lidt ondt i det hele tatt.

2) Minn deg selv på alle de gode gjerningene som har blitt gjort mot deg, kanskje til og med av personen(e) som har gjort deg vondt eller såret deg.

3) Lag en liste over de gode tingene du har fått av Herren.

4) Takk Ham for at Han har velsignet deg med Sin kjærlighet og tilgivelse hver dag.

5) Gjør en innsats i å be for den som har såret deg.

6) Gå enda lenger i å se etter en anledning til å hjelpe ham eller henne.

7) Hvis overtredelsen er spesielt vanskelig å glemme, prøv å slette minnet ved å tenke medfølende og vennlige tanker.

8) Til slutt, før du sovner om natten, gjenta sakte og tankefullt denne delen av Fader Vår, "Tilgi vår skyld, som vi tilgir våre skyldnere."

1 Kommentarer:

Anonymous Tor andre' sa...

Takk Kjære Jesus! -For at du har har gitt et menneske et kall til å lage en side med Gullkorn som dette. Takk for at du fremdeles kaller på mennesker og gir oss øyensalve til og se, -at nåden fremdeles er å finne.
Må disse Gullkorn være en nøkkel til leserens hjertedør. Skulle det være et spørsmål der ute, i et søkende hjertet? -Herre, vil du lede fram til og gi det rette svar..

10:34 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home