tirsdag, september 13, 2005

Å sette fanger i frihet

Enhver kristen er en soldat for Herren. Slagmarken er vårt sinn. Våpenet vi bruker er Guds Ord, og Kristi Sinn gir oss våre ordrer.

Som Paulus sa, så jager vi mot målet som er fullkommenheten (modenhet i Kristus), i det vi søker å kaste av oss alt som hindrer en nærmere vandring med Gud.

Dominerende synder
Mange troende har problemer med å gi opp syndige uvaner. Disse "syndene som henger så lett ved oss" (Hebr.12:1) kan være røyking, alkohol, pornografi, gambling osv.

Det kan være hva som helst som hindrer deg fra åndelig fremgang. Og hva enn dette "hva som helst" er, så er det din fiende.

Satan kan beseires
Kanskje befinner du deg i en kamp mot en fiende som du ikke greier å bekjempe. Kanskje er du involvert i en eller flere av disse uvanene? Hvis du er, så er Jesus Kristus alltid der for å hjelpe deg.

Noen ganger gjør Han det ved å sende noen med et oppmuntrende ord, og andre ganger leder Han deg til noen som kan være en sjelesørger og en støtte.

Vær sikker. Fienden kan bekjempes!

Jesus Kristus setter fanger fri
Jeg har kommet over en nettside som blir drevet av frivillige, som tilbyr hjelp og veiledning til mennesker som er bundet av dominerende synder slik som de jeg har nevnt ovenfor. På hjemmesiden sin www.settingcaptivesfree.com skriver de (oversatt):

Er du fanget? Vi er her for å hjelpe deg til å finne frihet ved Guds nåde.

De presenterer mange vitnesbyrd fra mennesker som har funnet denne friheten i Kristus ved å gå gjennom leksjoner på nettet og ved å forplikte seg til åpenhet med en personlig mentor.

Det de ønsker å få frem er: "Du kan ikke gjøre det i egen kraft og viljestyrke, men bare ved å legge det i Jesu Kristi hender."

Gud velsigne deg.