lørdag, januar 28, 2006

Bevegelsen er i gang, broder!

For noen få uker siden i Phoenix, da jeg hadde forkynt en søndag ettermiddag, hvor det var uenigheter og menn knapt ville snakke til hverandre. Jeg så rundt to hundre forkynnere eller mer gå ned til alteret og ta hverandre i hendene og gråte over skuldrene til hverandre, og si at de aldri ville krangle eller være uenige med hverandre igjen.

La Guds veldige Menighet innta den holdningen ikveld, og jeg vil vise dere en vekkelse som ville gå over denne nasjonen og bryte ned hvert eneste reir fra helvete som finnes. Broder, vi kan forkynne det til vi blir hese og til lungene faller ut, men inntil folket begynner å bevege seg vil du aldri kunne gjøre noen ting. Det stemmer. Du må få dem til å bevege seg og tro det. Brødre, gjør det ikveld. Gjør det ikveld. Stå opp for Ordet. Stå for den levende Guds levende Ord. Gud vil manifistere det. Amen.

WMB ("Gud i Sitt Ord" - 1957)

fredag, januar 20, 2006

Pinsebevegelsens feiltrinn del 2

I det Gamle Testamentet tok de en sønn, kledde ham i en fin og flott drakt, og satte ham ut foran folket. Og de hadde en antakelsesseremoni, eller hva vi kaller adopsjon. I Galaterbrevet her. Jeg tror Paulus kaller det adopsjon av sønner.

Nå, ved å plassere en sønn... Forkynnere og åndelige Bibellesere vil forstå dette med å plassere en sønn... Med andre ord, sønnen var en sønn da han ble født. Det er hvor våre folk i pinsebevegelsen gjorde feilen deres. Å bli født inn i familien ved den Hellige Ånd (det stemmer), men så må vi være den rette typen barn, lært av den rette lærer. Forstår dere?

Vår lærer er den Hellige Ånd
Dersom en mann tilbake i de gamle tider tenkte på sin sønn, og han ønsket at han skulle være det rette slaget av en sønn, han skaffet den beste læreren han kunne finne, den beste læreren; for han ønsket at sønnen hans skulle vokse opp til å bli som sin far. Skjønner dere? Så han skaffet den rette læreren.

Nå, hvis en mann på jorden ville tenke på den beste læreren, hvordan da med Gud vår Far? Nå, Han skaffet aldri biskoper, kardinaler og prester; Han lot den Hellige Ånd være vår Lærer. Og den Hellige Ånd er vår Lærer. Og Han er i Menigheten, og Han tar budskapet til Faderen.

Og så, hva om læreren kom opp og sa, "Vel, far..." Nå, Han vil ikke ha en slik lærer som ønsker å få en fjær i hatten sin, dere vet, en fjær, som vi sier, "Åh, hvis jeg forteller faren noe om... Den lille gutten er en kjeltring uansett, men hvis jeg forteller faren, så vil han kanskje gi meg en lønnsøkning." Det er ikke den rette typen av en lærer. En rett type lærer er ærlig, og forteller sannheten. Og den Hellige Ånd forteller sannheten når Han kommer foran Gud, til oss. Ja.

Vokse opp og bli lik Ham
Så Han kommer opp. Hva tror dere? Han ville rødme i dag og si, "Dine døtre klipper håret sitt alle sammen, og Du ba dem om å ikke gjøre det. Dine sønner er så organisasjonsfokuserte at de rett og slett ikke kan se hverandre i øynene, og det er... Og de tar dette inn i stedet for det, og det i stedet for det." Hvordan Han må rødme. Men hvordan ville ikke den Læreren elske å komme og si, "Åh, du. Den sønnen er en ekte sønn. Han er akkurat som Faderen." Åh, hvordan Han ville elske å si det. Forstår dere?

Adopsjon
Da vokser Faderen og sier stolt, "Dette er Min sønn." Det er nøyaktig hva Gud gjorde på Forklarelsens Berg. Dere legger merke til at Moses og Elias kom tilsyne der. Og Peter, ivrig som han var over det overnaturlige som skjedde, sa, "La oss bygge tre tabernakler: ett for Deg, og ett for Moses, og for Elias."

Mens han ennå talte fikk Gud ham til å tie. Han sa, "Dette er Min elskede Sønn som Jeg har behag i. Hør Ham." Ser dere? Gud satte Seg Selv i bakgrunnen og [sa], "Detter er Min Sønn."

WMB ("Blasfemiske navn" - 1962)

onsdag, januar 18, 2006

Pinsebevegelsens feiltrinn del 1

Der er hvor jeg tror at mange av oss pinsevenner har gjort en feil. Vi tror at så snart vi blir sønner og døtre av Gud, så avgjør det det hele. Vi har bare kommet til et sted hvor vi kan bli prøvd...

Når en mann blir født inn i Herren Jesu legeme, og blir en Guds sønn, har Gud søkt himmelen etter den beste Læremester Han vet til å sette over Sine barn. Og det er ikke en biskop, men det er den Hellige Ånd...

Siden Azusa Street i 1906
Pinsevelsignelsen har falt på folket her i Amerika i femti år; men det som skjer er at vi svinner bort i stedet for å gå videre. "Hva er det du forkynner slikt som dette for, broder Branham?" Jeg ønsker å se Guds menighet i dyp oppriktighet; jeg ønsker å se de gammeldagse bønnemøtene. Jeg ønsker å se de gangene da de ikke kan forlate kirken; de bare blir der hele natten, og ber, og faster, og roper ut til Gud svarer. I stedet for det, virker det som om kjærligheten svinner bort fra oss...

Pinsen er en opplevelse!
Ekte kristendom er en levende opplevelse. Pinsen er ikke en konfesjon; Pinsen er en opplevelse som hvem som helst kan få dersom de ønsker å ha den. Det er noe du opplever, den Hellige Ånd.

WMB ("Hør Ham" - 1960)

lørdag, januar 14, 2006

Det nye året

Så, for det nye året, vær fast bestemt på å holde deg til Hans Ord og hva Det har lovet, slik andre utvalgte gjorde i tidligere tider.

Hvis du føler at du har sett Lyset som har skinnet igjennom til deg, av Jesus Kristus, Hans manifestasjon av Sin mektige Hellige Ånd i disse siste dager. Og, husk, hold deg til det, hva Han gjorde, du er en av de Utvalgte; og hva han, de Utvalgte i andre tider, som Abraham, da han så det, da det var helt imot vitenskapelig bevis.

Noa så det, og det var helt imot vitenskapelig bevis. Moses så det, og det var helt imot vitenskapelig bevis. Disse intelligente tidene som har passert; men de Utvalgte som så det, stod fast! Amen.

Og for framtiden, la oss stå fast på løftet. Gud gav det, og det er opp til Gud å oppfylle det. Jeg følger bare rytmen. Når den slår seg mot slutten av min tid og sier "dette er slutten på William Branham på jorden," så vil jeg bare flyte med rytmen. Så vil jeg stå opp igjen med rytmen. Halleluja. Han som får den til å slå, får den til å slutte å slå, og får den til å begynne å slå igjen. Det er Guds rytme, "Jeg vil reise ham opp på den ytterste dag. Den som tror på Meg har Evig Liv. Den som hører Mitt Ord og tror på Ham som sendte Meg, har Evig Liv; og skal aldri komme for dommen, men har gått fra døden til Livet."

Jeg vil følget Ordets rytmeslag. Amen. Ikke mitt hjertes rytmeslag; Ordets rytmeslag! Uansett hva det er, dersom mitt hjerte ikke slår med Ordet, så er hjertet mitt feil. Amen. For Han er Ordet! Amen. Bibelen forteller oss det, Guds Ord.

WMB ("Shalom" - 12.1.1964)