torsdag, mai 12, 2005

Stå Fast I Friheten

Jeg fikk et fint bibelvers av en broder, og det ble så godt for meg. Det står i Galaterbrevet 5,1:

"Stå derfor fast i den frihet som Kristus har frigjort oss til, og la dere ikke nok en gang binde under trelldommens åk."

Det traff meg rett i hjertet! Som kristne går vi gjennom en stadig helliggjørelse, og kvitter oss med ting fra denne verden, fra dårlige vaner og ting som er imot Guds Ord. Den tingen du strever med i ditt liv er du ikke nødt til å være slave for, enten det er røyking, drikking, urene lyster, hissig temperament, bitterhet eller verdslig musikk og verdslige moter...

Hva enn det er. Kast din byrde på Jesus Kristus! Han har frigjort deg, og du må holde fast på denne friheten! Ikke bukk under for synden igjen!

Men du kan ikke seire av egen kraft og viljestyrke. Da vil du bare falle tilbake i det samme, gamle, skitne sporet. La den Hellige Ånd gjøre det, og pris Ham for at Han allerede har gjort det!

Friheten kommer når vi i tro priser Gud for at Han har satt oss fri! Jeg tenker spesielt på en historie fra Apostlenes gjerninger 16,25, da Paulus og Silas satt i fengsel for å ha forkynt Guds Ord: "Men ved midtnatt var Paulus og Silas i bønn, og sang lovsanger til Gud." Tenk! De priste Gud med lovsanger mens de ennå satt i lenker!

Hørte Gud på Paulus og Silas? La oss se hva som skjer dersom du priser Gud mens du allerede er bundet av et eller annet. Vers 26 sier:

"Plutselig kom det et jordskjelv, slik at fengslets grunnvoller ristet. Og straks ble alle dørene åpnet, og alle fangenes lenker ble løst."

De ble satt fri!

Bruk dette i ditt daglige liv, min venn. Dersom du også sitter i et eller annet "fengsel", pris Ham i tro for friheten Han har gitt deg. Så vil lenkene falle.