fredag, februar 10, 2006

Opplevelsen bringer tillit

Hva godt gjør det å forkynne fra Bibelen om en Gud som helbreder, eller om Gud som har makt, og fortelle folket at miraklenes dager er forbi?

Hva godt gjør det å sende forkynnere til seminarer og til skoler og så videre, og lære alle disse forskjellige tingene, og så komme og fortelle folket at det er noe som var; er det ikke lenger?

Det er akkurat som å ta en mann som er i ferd med å fryse i hjel og si, ”Her er et fint bilde av et stort malt ild.” Mannen kan ikke bli varm av en malt ild. Han fryser og han er nødt til å ha varme.

Og en mann som tørster etter Gud kan ikke bli tilfredsstilt før noe skjer. Det er en opplevelse. Og den typen opplevelse vil bringe frem stor tro. Du vil aldri vite hva det er. Du kan ikke stole på Gud om du aldri har møtt Ham.

WMB (”Tro som er prøvet over tid” – 1958)

tirsdag, februar 07, 2006

Kristne prioriteringer

Bare husk, du lever for Gud. Du har ett mål, og det er Jesus Kristus. Utenom det, er det ingen ting annet som teller. Det er Ham.

Deretter, på andreplass, din familie. Så, på tredjeplass, deg selv. Men, først, lever du for Gud; så, for din familie; og deretter, for deg selv. Du er nummer tre; det er enden på veien. Sett deg selv sist; Han gjorde.

WMB ("Hvordan kan jeg seire?" - 1963)