tirsdag, mai 31, 2005

Søk og du skal finne

Jesus sier:

"Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes
opp for dere.

For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker
på, blir det lukket opp for.

Er det vel en far blant dere som vil gi sin sønn en orm når han ber om en
fisk, eller gi ham en skorpion når han ber om et egg?

Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer
skal ikke da Faderen gi Den Hellige Ånd fra himmelen til dem som ber ham!"

Lukas 11,9-13


Dette er tiden for å søke Gud! Vi ser at verden som vi kjenner den, går mot sin ende. Menigheten, gruppen av gjenfødte kristne fylt av Ånden, vil gå i bortrykkelsen, mens de gjenværende kristne uten olje på lampen vil gå i trengselen.

Min sak er i alle fall klar: Jeg vil tjene Herren! Jeg vil søke Ham inderlig av hele mitt hjerte og finne sannheten. Be Ham om åpenbaring, som profeten anbefalte oss. Dette er ikke tiden for å leke med verden... dette er tiden for å komme inn i Arken.

Du som leser dette... søk, og du skal finne. Bank på, og Herren vil åpne døren for deg. Den Hellige Ånd faller fremdeles i dag!

Vekkelsen kan begynne i deg!

fredag, mai 27, 2005

Du er hva du tenker!

"Åh, det er synd at menigheten i dag ikke vandrer mer i Ånden enn det vi gjør. For det er da Gud kommer til deg. Du vet, det var på veien til Emmaus da Kleopas og hans venn samtalte og tenkte på Jesus, at Han kom ut av buskene ved siden av dem og vandret sammen med dem.

Det er mens vi tenker på Ham... Problemet med verden i dag, er at vi tenker på alt annet enn Ham. Og så undrer vi oss over hvorfor vi ikke får velsignelser. Tenk på Ham. Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere,' sier Herren. Tenk på Ham.

David sa at han skrev Guds bud på sengestolpen og mediterte på dem dag og natt. Det er hva menigheten burde gjøre, dere burde stille hjertene dere inn på Gud dag og natt, for det er da at Han kommer.

Salomo sa, 'Som en mann tenker i sitt hjerte, slik er han.' Begynn å tenke at du er et av Hans barn, at Han frelste deg, at Han er god mot deg, at du elsker Ham, og at Han elsker deg. Ikke vent til du kommer på møte, eller en annen beleilig tid; hold Ham i dine tanker hele tiden.'"

- William M. Branham

søndag, mai 22, 2005

Djevler skjelver når DU ber!

Image hosted by Photobucket.comDjevler skjelver når den svakeste hellige går ned på sine knær. Hvilken kraft og hvilket privilegie som er blitt gitt til den levende Guds Menighet. Når du faller på dine knær i bønn skjelver til og med djevlene, for den svakeste av de [kristne]. Tenk på det.

Bønn er en oppriktig ting. Bønn er å tale med Gud. Bønn er ikke å gå ned på dine knær, lukke dine øyne, og tenke på vasken din eller jobben din, og si "Herre, hjelp meg og John, og helbred frøken Jones" og så videre. Det er ikke bønn. Det er å gjenta noen ord.

Men bønn er å komme inn i en atmosfære hvor du kjenner at du er i Guds Nærvær og du gjør alt med den dypeste oppriktighet. Først tilber du litt, "Å, Jehova, hvor jeg elsker deg." Ser dere? Så, etter tilbedelsesbønnen, kommer du med et oppriktig hjerte og spør Ham.

- William M. Branham

lørdag, mai 21, 2005

Bønn og åndelig liv II

"Salige er de rene av hjertet; for de skal se Gud." (Matteus 5,8)

Image hosted by Photobucket.comAv alle jeg har hatt gleden av å møte er det vel ingen som har gjort slikt inntrykk på meg som dr. Wilbur Chapman. En gang skrev han til en venn: "Jeg har lært en god lekse når det gjelder bønn. Under en av våre møteserier i England var forsamlingen ytterst liten. Men da mottok jeg noen linjer som fortalte at en amerikansk misjonær hadde gått inn for å nedbe Guds velsignelse over vår virksomhet.

Image hosted by Photobucket.comHan var kjent som 'Praying Hyde' (Bedende Hyde). Straks etter var alt forandret. Salen var fullsatt, og ved første innbydelse var det femti som mottok Kristus som frelser. Da vi skulle gå den kvelden, sa jeg til Hyde at jeg ville han skulle be for meg. Han kom til mitt rom, vred nøkkelen om i døren, falt ned på sine knær og lå stille i fem minutter uten at en stavelse kom over hans lepper. Jeg kunne høre hjerteslagene. Jeg følte varme tårer flyte nedover ansiktet. Jeg forsto at jeg var innfor Gud.

Da så jeg at Hyde vendte ansiktet oppover mens tårene strømmet fra hans øyne, og hans lepper hvisket: 'O Gud!' Så var han taus minst fem minutter igjen. Da, med en tydelig overbevisning om at han snakket med Gud, åpnet han sitt hjerte i forbønn for meg på en slik måte som jeg aldri hadde hørt noe menneske be for mennesker tidligere. Jeg hadde vært på kne for Gud og lært av et menneske hva virkelig bønn er. Nå tror jeg på bønnens makt som aldri før."

Dr. Chapman har også uttrykt seg slik: "Det var en stund på kne sammen med John Hyde som vakte meg for hva virkelig bønn er. Jeg skylder ham, mer enn noen annen, at jeg vet noe om bønnens liv, om et gudinnviet liv.

...Jeg så Jesus Kristus igjen. Jeg så et glimt fra hans bønneliv. Jeg fikk en ny lengsel, som jeg har den dag i dag: at jeg virkelig måtte bli en bønnens mann. Gud, den Hellige Ånd kan lære oss."

Lær meg å bede, Gud, Lær du meg bønn.
Tiden flyr hastig hen. Lær du meg bønn.
Hellige Ånd, gi meg visdom og kraft fra deg.
Lær du meg selv din veg. Lær du meg bønn!


(fra side 64 og 65 i boken "På kne for Gud" av en ukjent kristen)

torsdag, mai 19, 2005

Bønn og åndelig liv

Under bønn til den levende Gud, vil vi preges av hellighet, like naturlig som blomsten preges av skjønnhet i sollyset. Ble ikke Jesus selv forvandlet mens han ba? Hvis bønnen får den rette plass i våre liv, vil det bety forvandling i våre liv. Vi betyr noe for våre medmennesker i den grad vi avspeiler Gud for våre medmennesker.

Hva er bønn? Det er et tegn på åndelig liv. Jeg kan like snart vente liv i et dødt menneske som å vente åndelig liv hos en sjel som ikke ber. Vår åndelighet og fruktbarhet står alltid i forhold til et ekte bønneliv. Hvis vi har kommet bort fra, hvis vi ikke er hjemme på bønnens område lenger, la oss da ta denne beslutning: "Jeg vil stå opp og gå til min far og si til ham: Far..."

(fra side 63 og 64 i boken "På kne for Gud" av en ukjent kristen)

tirsdag, mai 17, 2005

Fox' Bok om Martyrene

Det er alltid inspirerende å lese om bønnekjemper og mektige troshelter, og hvordan deres liv var, og hvordan de påvirket mennesker rundt seg.

Men, det er også inspirerende å lese om menn og kvinner som gav sine liv for dette Evangeliet. Martyrene som til tross for tortur og forfølgelse fortsatt bevarte troen. Det gjør meg veldig takknemlig!

Jeg ønsker å anbefale boken "Foxe's Book of Martyrs". Den er på engelsk, og du kan kjøpe den på Christianbook.com eller Parable.com. Jeg har linket til Berry's versjon av boken, en utgave som presenterer Fox' verk i dagens språk. Boken er også tilgjengelig (gratis) på denne websiden.

mandag, mai 16, 2005

Bekjenn Din Tro

"Så snart du hører at Guds Ord sier at du kan bli satt fri, så tro det. Gled deg i det! Gud vil gi beviset etter at du har tatt imot det. Men først må du ta imot det.

Kristus døde for syndere. Jeg tror det. Jeg tar imot det. Jeg begynner å glede meg i det. Gud virker rettferdighet ved det. Jeg tror at Han ble såret for min helbredelse. Jeg tror det. Jeg tar imot det.

Guds Ord er helbredelse for meg. Så snart som jeg tror det. Han kan ikke hjelpe meg før jeg tror. Jeg må tro og bekjenne det først, og da er Gud forpliktet til Sitt Ord."

W.M.B. (1952)

torsdag, mai 12, 2005

Stå Fast I Friheten

Jeg fikk et fint bibelvers av en broder, og det ble så godt for meg. Det står i Galaterbrevet 5,1:

"Stå derfor fast i den frihet som Kristus har frigjort oss til, og la dere ikke nok en gang binde under trelldommens åk."

Det traff meg rett i hjertet! Som kristne går vi gjennom en stadig helliggjørelse, og kvitter oss med ting fra denne verden, fra dårlige vaner og ting som er imot Guds Ord. Den tingen du strever med i ditt liv er du ikke nødt til å være slave for, enten det er røyking, drikking, urene lyster, hissig temperament, bitterhet eller verdslig musikk og verdslige moter...

Hva enn det er. Kast din byrde på Jesus Kristus! Han har frigjort deg, og du må holde fast på denne friheten! Ikke bukk under for synden igjen!

Men du kan ikke seire av egen kraft og viljestyrke. Da vil du bare falle tilbake i det samme, gamle, skitne sporet. La den Hellige Ånd gjøre det, og pris Ham for at Han allerede har gjort det!

Friheten kommer når vi i tro priser Gud for at Han har satt oss fri! Jeg tenker spesielt på en historie fra Apostlenes gjerninger 16,25, da Paulus og Silas satt i fengsel for å ha forkynt Guds Ord: "Men ved midtnatt var Paulus og Silas i bønn, og sang lovsanger til Gud." Tenk! De priste Gud med lovsanger mens de ennå satt i lenker!

Hørte Gud på Paulus og Silas? La oss se hva som skjer dersom du priser Gud mens du allerede er bundet av et eller annet. Vers 26 sier:

"Plutselig kom det et jordskjelv, slik at fengslets grunnvoller ristet. Og straks ble alle dørene åpnet, og alle fangenes lenker ble løst."

De ble satt fri!

Bruk dette i ditt daglige liv, min venn. Dersom du også sitter i et eller annet "fengsel", pris Ham i tro for friheten Han har gitt deg. Så vil lenkene falle.

tirsdag, mai 03, 2005

En Knelende Kristen

Image hosted by Photobucket.comJeg ønsker å dele noe med deg som jeg fant i en utrolig bra bok som jeg leser nå. Den heter "På Kne For Gud":

"Vi kan arbeide for Gud fra morgen til kveld. Vi kan studere Bibelen i timesvis. Vi kan være alvorlige og oppriktige i våre personlige samtaler, men intet av dette vil være virkelig effektivt dersom vi ikke ber mye."

Amen! Vi kan lese om Gud. Vi kan snakke om Ham - men hva godt gjør det hvis vi aldri snakker til Ham og med Ham? Han lengter etter at vi skal uttrykke vår kjærlighet til Ham! Vi er Hans Brud er vi ikke?

Ønsker du, som meg, et nærmere forhold til Gud? Hvis du gjør, så tror jeg det finnes én måte å bli bedre kjent med Ham: La oss be mer. Bruke mer tid i bønn. La oss sette Gud først, og jeg tror at vi vil oppleve større ting i våre liv! Vi kan aldri be for mye!

En forkynner sa en gang: "En mann måles ikke etter sine muskler, men etter merkene på bukseknærne som viser at han har bedt." Jeg sier, "Amen, broder! La meg ha det vitnesbyrdet!"

(Denne posten ble opprinnelig skrevet 30.april)

Hvem Er Jeg?

Ydmykhet er en veldig ting. En forkynner sa en gang:
"Den eneste veien opp, er ned!" Åh, hvor sant det er. For hvem er vi dersom vi tror at vi er verdige Hans kjærlighet? Vi fortjener døden som alle andre, men Han kalte oss ut av verden, rettferdiggjorde oss, begynte å rense oss gjennom helliggjørelsen, med et løfte om dåpen i den Hellige Ånd ifølge Apostlenes gjerninger 2:28.

Jeg ønsker å dele en sang med deg, "Who Am I" (Hvem er jeg) av Rusty Goodman, fordi den virkelig får frem bildet som jeg prøver å vise deg: "Hvem er jeg?"

Who Am I?

When I think of how He came so far from glory
Came to dwell among the lowly such as I
To suffer shame and such disgrace
On Mount Calvary take my place
Then I ask myself this question
Who am I?

Who am I that The King would bleed and die for?
Who am I that He would pray not my will, Thine Lord?
The answer I may never know
Why He ever loved me so
That to an old rugged cross He'd go For who am I?

When I'm reminded of His words I'll leave you never
If you'll be true I'll give to you life forever
Oh I wonder what I could have done
To deserve God's only Son
To fight my battles until they're won
For who am I?

(Denne posten ble opprinnelig skrevet 29.april)

Bekjennelsens Kraft

I går knelte jeg ved sengen min for å be. Men noe hindret meg. Jeg kunne ikke be… Jeg kjente meg fordømt ved en løgn, en halvsannhet jeg hadde fortalt en venn av meg for en tid siden.

For ham var det nok ikke av noen betydning, men jeg kunne bare ikke holde ut å ha den løgnen hengende over meg. Jeg ble minnet på disse ordene fra Bibelen:

"For selv om hjertet fordømmer oss, er Gud større enn vårt hjerte og vet alt.

Mine kjære, dersom vårt hjerte ikke fordømmer oss, har vi frimodighet for Gud.

Og det vi ber om, får vi av ham, fordi vi holder hans bud og gjør det som er etter hans gode vilje.."

1.Johannes 3,20-22


Jeg visste at mitt hjerte fordømte meg – og jeg visste hva jeg måtte gjøre. Jeg måtte gjøre det rett. Så den eneste tingen jeg kunne gjøre var å be om styrke. For dette var ikke enkelt for meg.
I dag tidlig gjorde jeg det rett (priset være Herren), og mitt hjerte fordømmer meg ikke lenger. Og personen jeg bekjente dette til var ikke sint på meg i det hele tatt, men heller overrasket over at dette hadde plaget meg så slik. Men nå er jeg fri og jeg kjenner seier. Satan vil ikke at vi skal fortelle sannheten. Men som kristne skulle vi gjøre det. Vi vinner seier ved å vandre i lyset! Takk Gud for den lille røsten som leder oss på fremover!

"Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss for all synd."

1.Johannes 1,7

Halleluja! Takk Jesus! Jeg vandrer i lyset igjen, og Jesu Kristi blod renser meg fra all synd.

(Denne posten ble opprinnelig skrevet 28.april)

Min Bønn For Idag

Herre,

Jeg takker deg for muligheten til å ha denne bloggen. Må den være til velsignelse for de som måtte komme over den.

Led mine fottrinn i dag og hold meg borte fra alt ondt. Når jeg møter fienden, la meg tale Ordet slik du gjorde da han fristet deg i ødemarken: ”Det står skrevet!”

Helliggjør meg, Herre. Rens mitt hjerte og fyll meg på ny med din Ånd. Jeg trenger det så sårt, Herre. Dette er en ond tid. Vi trenger å være våkne og klare.

Gi meg bønnens ånd og en ny iver. Kraft til å holde meg våken og fokusert når jeg er på mine knær. Jeg elsker deg, Herre, og jeg gir mitt liv til deg igjen, og overlater dagen i Dine hender, i Jesu Kristi Navn.

Amen.

(Denne posten ble opprinnelig skrevet 27.april)

Velkommen

Hilsener i det dyrebare Jesu Kristi navn!

Mitt ønske er at denne bloggen vil bli en velsignelse for deg. En kilde til oppmuntring og inspirasjon for deg i din daglige vandring med Gud.

Jeg har kalt denne bloggen "Vekkelse i Meg" fordi det er hvor det må begynne. I meg! I deg! Ikke vent på at noen skal bli satt i brann... du må bli tent selv, og være brennende for Gud i ditt eget liv! Vent og se om ikke Gud kommer på scenen.

Å vekke opp betyr å "bringe tilbake til livet igjen". Vi kan ikke leve på en opplevelse fra fortiden. Vi trenger å bli fornyet og oppvekket. Vi trenger å ha et forhold til Gud i dag!

Jeg ønsker å holde meg fokusert på Kristus, og hvordan jeg kan komme nærmere Ham. Hvis det også er ditt begjær, så lag et bokmerke på denne siden og besøk den fra tid til annen. Du kan også legge igjen dine kommentarer her og være en kilde for inspirasjon selv.

Til vi møtes ved Hans føtter...

Gud være med deg!

(Denne posten ble opprinnelig skrevet 27.april)